Fødselspermisjon på ubestemt tid?

I dag er det en uke siden Dina kom til verden. Tiden regelrett flyr avsted, dagene virker som timer, men en uke blir fort til to. To uker blir fort til 52, et år blir plutselig til ti. Hva skjer egentlig med tiden når man får barn? Det merkelige er at jeg føler vi ikke har gjort noe som helst den siste uken. Vi ble 3 dager på barselavdelingen for å komme i gang med ammingen. På barselavdelingen gjorde vi stort sett ikke annet en å ligge i sengen med Dina på brystet, samboeren min øvde på amming, vi skiftet noen bleier og vi sov noen timer her og der. Etter at vi kom hjem har vi stort sett gjort det samme. Egentlig skulle man tro at man kjedet seg når dagene blir så ensformige, men det er nesten skremmende å tenke på at jeg nå har brukt opp over halvparten av fødselspermisjonen. I utgangspunktet så vil man bare ha fri på ubestemt tid. Når man har vært sammen nesten døgnet rundt siden fødsel, blir det nok rart å skulle være borte fra både barn og samboer nesten 9 timer hver dag. Det er vel lov å grue seg litt?


Jeg vil gjerne skryte av de mange dyktige ansatte vi møtte på Fredrikstad sykehus. Vi er veldig fornøyd med Mina Olava som var jordmord under fødselen. Vi ble også veldig godt ivaretatt av jordmødre og barnepleiere både på barselavdelingen og på barselpoliklinikken. Det er virkelig luksus å kunne ligge i sengen, dra i en snor også kommer det noen for å hjelpe både natt og dag. 

Vi hadde besøk av kommunens jordmor på mandag, hun kunne bekrefte at jenta vår tar i seg godt med næring. Hun går jevnt oppover i vekt, og hun oppleves å være veldig fornøyd. Hun gråter i utgangspunktet nesten aldri. Litt surmuling blir det kanskje når pappa fomler og bruker ekstra lang tid under stell og klesskift. Vi får satse på at Dina enten blir mer tålmodig eller at pappa blir noe mer effektiv. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

endeligpappa.no

endeligpappa.no

34, Moss

Mitt navn er Vidar, jeg trenger et sted hvor jeg kan dele mine tanker og opplevelser rundt det å endelig bli pappa. Jeg er opprinnelig fra Sunnmøre, men har nå bosatt meg i Østfold. Denne siden er derfor en fin måte å holde familien min bedre oppdatert på hvordan vi har det. Enkelt og greit.

Annonser
Kategorier

Arkiv

Annonser
hits