"Vannet har gått"

Hun har endelig kommet til verden. Vår nydelige datter Dina. Drøye to uker før termindato. 


"Vannet har gått"  

Mandag 12. oktober, klokken er ca 22.00. Jeg og samboeren min har akkurat lagt oss for natten da hun plutselig bykser opp fra sengen. "Vannet har gått". Vi blir begge litt forfjamset og adrenalinet begynte å pumpe hos oss begge. "Hva gjør vi nå"?  Vi skjelver nok litt begge to, men konkluderer med at vi ringer fødeavdelingen for veiledning. Riene har ikke startet enda så samboeren min blir bedt om å følge med på fosterbevegelsen og så ringe tilbake. Vi må også følge med på fargen på fostervannet for å se om det er missfarget. Vi blir ellers bedt om å prøve å få en god natts søvn. 

At vannet går er et av tegnene på at fødselen er i gang, men om man vet at hode allerede har festet seg blir man som regel bedt om å holde seg hjemme til rien har startet. Hvis man ikke starter med egne rier i løpet av de nærmeste dagene så vil de bli igangsatt. Her er det sikkert noe ulik policy fra sykehus til sykehus på akkurat hvor lenge man venter. 

Vi klarer egentlig ikke å sovne etter dette. Samboeren min blir noe bekymret da hun føler hun knapt kjenner fosterbevegelser, og vi ringer på nytt til fødeavdelingen. De ber oss så komme inn til kontroll. Alt ser bra ut på prøvene som blir tatt og vi blir bedt om å reise hjem. Vi får beskjed om at vi skal komme tilbake onsdag 14. oktober kl 08.00, og at de kommer til å sette igang fødselen da om den ikke har kommet igang av seg selv. Etter kontrollen er vi beroliget og får i det minste til å sove noen timer. 

I løpet av morgenen tirsdag 13. oktober begynner samboeren min så smått å få rier. De er verken intense eller regelmessige. Først rundt kl 15 begynner de å bli relativt intense, men fortsatt langt fra regelmessig. De kommer med alt fra 7-8 minutter mellomrom til 20-30 minutter. Jeg spøker med henne og sier at hun fint kan knipe igjen til etter landskampen mot Italia. Jeg blir faktisk overasket når kampen er ferdig og vi fortsatt sitter hjemme. Vi venter enda litt til, smertene øker og de kommer mer regelmessig. Nå gjør det så vondt at vi velger å ringe føden. Min samboer ønsker smertestillende. Vi kommer til sykehuset ca kl 01.10 på natten. Etter noen undersøkelser blir det konkludert med at det forsatt vil ta noe tid før selve fødselen. Vi får likevel overnatte og samboeren min får litt morfin, samt noe å sove på.

Vi sover til ca kl 06.00. onsdag 14. oktober. Hun har muligens fortsatt litt morfin i kroppen, men smertene begynner absolutt å komme tilbake. Hun prøver ulike teknikker for å takle smertene, men de øker betraktelig frem mot klokken 07.30. De er bort imot uutholdelig for samboeren min, hun ber om epidural. De sjekker åpningen og hun er nå på 4 cm, og de bestemmer at det nå er greit at hun får denne. Når den begynner å virke blir hun langt roligere. Hun kjenner ingen smerte. Jordmor er inne hos oss stort sett hele dagen. Hun er meget behagelig og vi er begge veldig fornøyde henne. Mellom klokken 12 og 12.30 sjekker de åpningen på nytt. Det er nå full åpning 10 cm, det nærmer seg utdrivningsfasen. Vi må bare vente til babyen har kommet seg litt lengre ned. Jordmor har gradvis skrudd ned mengden epidural. Dette for at samboeren min skal kjenne pressriene og presse på riktig tidspunkt. 

Klokken er vel kanskje litt over 13 når selve kampen starter. Samboeren min har intense smerter, og det kommer noen mindre gjennomtenkte uttalelser fra hennes side. Heldigvis ikke rettet mot meg. Jeg sitter litt på siden av henne, det er tung å ikke kunne lindre smerten hennes. Hun er veldig flinkt til å presse, men har det tydelig vondt. Hun jobber intenst i ca en time. kl 14.02 kommer min vakre Dina til verden, ca 40 timer etter at vannet gikk. Hun kommer ut 48 cm lang og 2980 gram. Helt perfekt. Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

endeligpappa.no

endeligpappa.no

34, Moss

Mitt navn er Vidar, jeg trenger et sted hvor jeg kan dele mine tanker og opplevelser rundt det å endelig bli pappa. Jeg er opprinnelig fra Sunnmøre, men har nå bosatt meg i Østfold. Denne siden er derfor en fin måte å holde familien min bedre oppdatert på hvordan vi har det. Enkelt og greit.

Annonser
Kategorier

Arkiv

Annonser
hits